line-height

Siden er opdateret 20. 12. 2011

Afstanden mellem linjer i en tekst er normalt fastsat til en bestemt størrelse i den font, teksten aktuelt er skrevet med. Linjeafstanden kan ændres, hvis man bestemmer line-height i %. Normalhøjden er 100%. Line-height kan ikke tildeles en negativ værdi:

<p style="line-height:150%;">Tekst med øget linjeafstand</p>

Tekst her er sat med øget linjeafstand (150%), defineret efter ovenstående specifikation. Vi er nødt til at have en hel del tekst, for at være sikker på at få mere end en linje tekst i alle størrelser browservindue. Altså må jeg sidde her og bare fylde på med 'tomgangssnak'. Nu må der efterhånden være tekst nok til, at man selv i et browservindue på 2048 × 1536 pixels kan se, at der her er 1½ linjeafstand. Sammenlign denne tekst med teksten over kodeboksen.

Tekst her er sat med reduceret linjeafstand (85%), defineret efter ovenstående specifikation. Vi er nødt til at have en hel del tekst, for at være sikker på at få mere end en linje tekst i alle størrelser browservindue. Altså må jeg sidde her og bare fylde på med 'tomgangssnak'. Nu må der efterhånden være tekst nok til, at man selv i et browservindue på 2048 × 1536 pixels kan se, at der her er mindre end normal linjeafstand. Sammenlign denne tekst med teksten over kodeboksen.

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen april 2003
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - css - egenskaber - line-height
sidens top
Brugere lige nu: 1
Home Mail