Start med at lave et mind-map

Siden er opdateret 23. 1. 2006

Når du vil til at lave din allerførste hjemmeside, tænker du måske ikke så meget på, hvordan den skal se ud eller hvordan dit sidehierarki skal organiseres. Ingen af delene findes der heller en entydig løsning på. Det afhænger bl.a. af sådan noget som sidernes emner og hvor mange sider der skal være.

Der er dog et par simple tommelfingerregler, som jeg gerne vil dele med dig:

En god hjælp til dette planlægningsarbejde kan være, at du laver et såkaldt "Mind Map", hvor du starter på midten af et stykke papir med at skrive hjemmesidens hovedemne ned. Skriv så rundt om dette de emner, du synes, du vil medtage som noget relevant i forhold til hovedemnet.

Når du synes, du har været hele vejen rundt om sagen, går du i gang med at overveje, hvilke underemner, der kan afledes af de emner, du satte i den første ring af emner omkring hovedemnet.

Jeg har herunder lavet en illustration, der viser, hvordan et sådant mindmap kan se ud. Jeg har som udgangspunkt valgt Hjemmesideskolen. Så kan du let se sammenhængen mellem papirarbejdets relationer og det endelige resultat i sidestruktur og indhold.


Det, du ser på tegningen, er selvfølgelig ikke fyldestgørende for mine siders sammensætning, men det giver en ide om, hvordan et mind-map fungerer.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen februar 2003
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - layout - Start med at lave et mind-map
Brugere lige nu: 1
Home Mail