Styling af hjemmesiden med CSS

Indlæs andet indhold på denne side:

Stylesheet indlejret i <head>

Siden er opdateret 12. 12. 2005

Der findes selvfølgelig situationer, hvor enkelte af dine sider skal skille sig så meget ud fra de øvrige sider, at det ville være at skyde spurve med kanoner, om disse specielle formateringer skulle indgå i den generelle *.css-fil. Her vælger du den "lokale" løsning: Du anbringer i sidens <head> et script, som ser sådan ud:

<style type="text/css">
Her anbringes css-definitionerne
</style>

På pladsen "Her anbringes css-definitionerne" indsætter du den nødvendige formatering efter samme retningslinjer som beskrevet i afsnittet om css. Medtag de funktioner i stylesheetet, som skal gælde for den pågældende side, og som ikke i forvejen er defineret i en *.css-fil eller som afviger fra definitioner i *.css.

Der er for så vidt ikke noget i vejen for, at du både kan kalde *.css-filen og lave et stylesheet på en side. Så skal du blot anbringe kaldet til *.css-filen før (højere oppe i <head>-sektionen) end hvor du indsætter stylesheetet. Dette er nødvendigt, fordi den formatering, som er sat længst nede har højest prioritet, når browseren skal bygge siden op efter dine instruktioner.

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen februar 2003
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - css - Styling af hjemmesiden med CSS
Brugere lige nu: 1
Home Mail