Validering af css-koder

Siden er opdateret 7. 2. 2009

Når du har 'strikket' dit site sammen, er det rart - både for dig selv som forfatter og for dine fremtidige brugere - hvis dine sider fungerer korrekt teknisk:

  1. Er sidernes henvisninger til .css-filer korrekte - kan siderne finde filerne efter henvisningerne?
  2. Er CSS-koden, som dine sider anvender, korrekt - er syntaksen i overensstemmelse med den css-standard (level 2 eller 3), som du benytter? Pt. (dec. 2011) er level 3 ikke standard, men man kan bede validatoren om at validere i forhold til denne.

Det første punkt kan du selv kontrollere ganske enkelt, ved at se, om en ændring i css vil lave den ønskede ændring i sidernes udseende.

Med hensyn til punkt 2 er det rart at kunne ty til gratis proffesionel hjælp på Nettet. På adressen vist herunder kan du tjekke om din CSS-kode er valid.

Jamen, min browser kan da vise mine sider, siger du så, hvad kan der så være galt?

Jo, dagens browsere kan måske vise siderne - og Internet Explorer er rimeligt tolerant m.h.t kodefejl. Men hvordan vil næste generation browsere reagere på dine kreationer? Kan du ikke lige så godt først som sidst lave noget, som overholder dagens standard?

CSS tjekker
Her kan du få tjekket din CSS-kode. Du vil ved login blive bedt om at oplyse fuldstændig url på en given css-fil på dit site - eller at uploade din css-fil fra egen harddisk.
I løbet af sekunder har du et svar med angivelse af præcis i hvikle linjer der er fejl og hvori fejlen består - eller en kort og klar lykønskning med en side, hvor CSS er kodet korrekt.


Og du kan gå direkte til CSS-valideringen ved at skrive denne kode (tilpasset dit site) i din browsers adressefelt:

http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://
din-ydbyder/dit-site/din-side.htm

Eller du kan lave en side på din harddisk, med en liste over alle de css-filer, du skal have tjekket. Etabler så om hver side på listen et link sådan:

<a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://
din-ydbyder/dit-site/din-side.htm">Din sides navn</a>

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen marts 2002
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - css - Validering af css-koder
Brugere lige nu: 1
Home Mail