Anbefal til en ven

Siden er opdateret 7. 2. 2009

Skal en sådan funktion indsættes på bare en enkelt side, kan du lave et simpelt mail-link på denne måde:

<a href="mailto:din@ven.dk?subject=En god side&body=www.domain.dk">Anbefal</a>

De sorte tekster retter du til efter dit eget behov. Selve mailadressen er det meningen, at brugeren selv skal tilrette, når han vil anbefale din side til sin ven. Af samme grund er der ikke brug for at lave nogen kryptering af mailadressen - det er jo ikke en aktiv adresse, der indsættes.


Skal du derimod kunne indsætte funktionen på alle dine sider, er der en ide i at automatisere det lidt. Du laver først en tekstfil med ekstension .js og giver den dette indhold:

titel = escape(document.title)
adresse = escape(location.href)
document.write('<a href="mailto:din@ven.dk?subject=' + titel + '&body=' + adresse + '"><img src="/images/anbefal.gif" width="20" height="16" alt="" title="Anbefal denne side til en ven" /></a>');

Først detekteres sidens title til mailens emnelinje. I næste linje detekteres sidens url, der indsættes som klikbart link i mailens indhold.

Derefter udskrives et mail-link med kommandoen document.write. Læg mærke til de to steder, hvor der står + titel + og + adresse +. Her indsætter scriptet de oplysninger, som scriptets to første linjer hentede fra det dokument, som funktionen er indlæst på.

Når din .js-fil er færdig, lægger du den i roden på din webserver. Lav også et ikon, der kan indlæses i linket - eller 'lån' en af de to herunder.

Disse to billeder må frit kopieres!

Sørg for, at få defineret korrekt sti til billedet i billedkaldet. Her skal du lægge mærke til, at jeg både ved billedkaldet i .js og i kaldet til .js på siderne starter linkstien med en /. Det bevirker, at uanset mappeniveau for den aktuelle side hentes .js i serverens rod og der søges efter billedet i forhold til serverens rod.

Til slut indsættes denne stump kode, hvor du vil have dit link vist:

<script type="text/javascript" src="/anbef.js">

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen juni 2004
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - scripts - Anbefal til en ven
Brugere lige nu: 1
Home Mail