Sæt en gæstebog på din side

Indlæs andet indhold på denne side:

Gæstebog med asp og access-database

Siden er opdateret 7. 2. 2009

Der er ikke så meget at fortælle om at lægge asp-gæstebogen på din hjemmeside:

  1. Du downloader zip-filen.
  2. Du pakker zipfilens indhold ud i en passende mappe.
  3. Du etablerer link til filen gaestebog.php.
  4. Din gæstebog er køreklar.

Jeg vil dog lige komme med et par kommentarer til gæstebogen:

  1. Databasefilen, der registrerer og opbevarer de besøgendes indlæg, hedder pt. gaestebog.mdb. Dette navn er for let at gætte, derfor bør du straks - og før ibrugtagning af gæstebogen - omdøbe databasefilen til f.eks. ZeMVtb5.mdb - find selv på noget ikke-logisk.
  2. Alternativt kan du lægge din database i en mappe, som er 'ude af webscope', dvs. i en mappe, som ikke kan tilgås med en http-protokol.
  3. Det vil også være en fordel at omdøbe filen gaestebog.php til noget ulogisk, f.eks. zjc23.php. Du skal så tilsvarende ændre værdien i action i filen gaestebog.inc.

Vælger du løsning a, skal du rette i asp-koden i gaestebog.php, så scriptet kan finde databasen. Find i scriptets linje 12, hvor der står Server.MapPath("gaestebog.mdb") og ret i parentesen navnet på databasefilen, så det passer med den omdøbning, du har lavet. Pas på, at du ikke får slettet anførselstegnene.


For at kunne vælge løsning b forudsættes det, at dit webhotel giver dig denne mulighed. Kontakt support og få oplyst, hvor din databasemappe ligger. Du skal også have oplyst, hvordan du adresserer databaseforbindelsen. Med den oplysning i hånden skal du også her have fat i linje 12 i gaestebog.php:

tempConn = "PROVIDER=MSDASQL;DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("gaestebog.mdb") & ";UID=admin;PWD=;"

Hvordan du skal ændre denne linje, afhænger af de oplysninger du har indhentet hos din webhost. Ligger din hjemmeside f.eks. hos Azero, skal linjen ændres til:

tempConn = "Data Source=d:\home\bruger\db\gaestebog.mdb;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;"

... og din database skal ligge i mappen db, der skal være placeret parallelt med mappen www, som din hjemmeside ligger i. Alt i mappen www inklusive undermapper kan nås med en http-protokol, mens mappen db kun kan nås med en korrekt opsat ftp-session og med en korrekt opsat SQL-streng i asp-koden (som uvedkommende ikke kan se).

^ Tilbage til sidens top


Administrationsmodulet

Administrationen består af filen admin.php med den inkluderede fil admin.inc samt en ren serverside-fil admin-delete.php.

Siden admin.phpikke gøres tilgængelig for den almindelige bruger. Dens formål er at kunne foretage en online sletning af uønskede indlæg i gæstebogen, f.eks. spam eller grove personangreb.

Enten skal du password-beskytte siden eller du skal omdøbe den. Vælger du det sidste, skal du huske også at rette alle referencer til den i alle tre filer.

Du skal desuden huske at lave de samme rettelser i admin.php og admin-delete.php, som du lavede i gaestebog.php vedrørende navnet på databasefilen, så også administrationen kan finde din databasefil.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen februar 2005
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - scripts - Sæt en gæstebog på din side
Brugere lige nu: 1
Home Mail