Pakning og udpakning med Zip

Indlæs andet sideindhold:

Den indbyggede zipfunktion i Total Commander
Download fylder 1,2 Mb. pakket

Siden er opdateret 7. 2. 2009

Når man anvender Total Commander til filhåndtering i stedet for Windows59's egen Stifinder, er det utrolig let at pakke / udpakke filer.

Først afmærker vi i det ene vindue de filer, der skal pakkes i *.zip-format (enkelt højreklik på filerne) - de bliver vist med rød skrift.

Dernæst klikker du på menulinjens Filer og så på menuens Pak...

I den nu fremkomne dialogboks angiver du på den hvide linje øverst, hvor du vil anbringe den pakkede fil og hvad den skal hedde - programmet har allerede fremsat et forslag; hvis du kan godkende det, skal du bare klikke på OK.

Er den pakkede fil så stor, at den må strække sig over flere disketter, skal du sætte mærke ved punktet Arkiv fordelt over flere disketter.

Skal filen, som pakkes ned, samtidigt slettes i den udpakkede form, skal du sætte mærke ved punktet Flyt til arkiv.

Sætter du mærke ved punktet Gem også sti, så pakkes undermapper med indhold med ind i den pakkede fil. Ved senere udpakning vil undermapperne med indhold blive etableret fra den mappe, hvori den pakkede fil udpakkes.

Sætter du i stedet mærke ved punktet Pak underbiblioteker rekursivt, så pakkes undermappernes indhold med ind i den pakkede fil, men uden bibeholdelse af mappestrukturen - derved mister du også mappestrukturen ved senere udpakning.

Endelig, hvis du sætter mærke ved Dan selvudpakkende ZIP-arkiv, får du en arkivfil med extension *.exe. Denne fil kan udpakke sig selv uden brug af noget andet værktøj. Det har i midlertid den ulempe, at du ikke med Total Commander kan kigge i arkivet, ligesom du ikke kan hente enkeltfiler ud fra arkivet eller tilføje nye eller opdatere allerede pakkede filer i arkivet.

Klikker du på knappen Konfigurer, får du mulighed for at indstille, hvor meget filerne skal komprimeres.

I skærmbilledet af Total Commander ovenfor er der i det venstre vindue vist en arkivfil. Dens ikon ligner en sammensat klods. Total Commander behandler en sådan arkivfil akkurat som om det var en mappe på disken. Dobbeltklikker du på filen, skifter vinduet til at vise arkivets indhold.

I afsnittet længere nede, omhandlende kompression med WinZip, er der vist mulighed for at password-beskytte det fremstillede zip-arkiv. Den mulighed mangler desværre i WindowsCommanders indbyggede zipfunktion, så hvis denne beskyttelse er essentiel for dig, er du nødt til at anvende programmet WinZip.


Kodebeskyttelse af zippede filer

Som noget forholdsvis nyt (maj 2006) kan man også i Total Commander beskytte en zippet fil med kryptering og et password. Det kræver, at du downloader wcmzip32.dll-fil, som skal lægges ind i stedet for den wcmzip32.dll, der følger med standardinstallationen af Total Commander.

Læs om det på Total Commanders danske side eller hent en zippet wcmzip32.dll

Når du har hentet wcmzip32.dll og overskrevet den oprindelige med den nye, skal du lukke og genstarte Total Commander, før du kan bruge den nye funktion.

Næste gang du så vil pakke en fil ned med zip, har dialogboksen fået et nyt felt, som du skal sætte mærke i, for at få beskyttet den pakkede fil mod uvedkommendes øjne.

Når du har trykket på OK, bliver du bedt om at skrive et kodeord.

Du bliver derefter bedt om at gentage den indtastede kode.

Nu kan indholdet i zip-filen ikke åbnes, uden at man indtaster det angivne kodeord.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen april 1999
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - net - Pakning og udpakning med Zip
Brugere lige nu: 1
Home Mail