Email via cgi fra hjemmesiden

Hop længere ned på siden, til:

Siden er opdateret 28. 1. 2009

Her ser du en mailformular, der fungerer som en simpel mail-editor. Når der af brugeren klikkes på Send mail, sendes mailen via et cgi-script på hjemmesidens server til sideejeren.

Husk at udfylde alle felter  

Denne mailform ligger hos hjemmesideskolen.dk og sender via et pl-script, som hosten stiller til rådighed for deres kunder.

Du kan se på siden om en formulars opbygning, hvorledes det gøres. Det behøver jeg ikke gentage her. Jeg vil blot lige vise og forklare et par detaljer, der har betydning for formularens funktion

Mailhåndteringen foregår ved at der i formularens starttag er et kald til cgi-scriptet på serveren. Anden linje fortæller cgi-scriptet hvor mailen skal sendes til.

Uanset hvilken internetudbyder du bruger, bør du gøre noget for at beskytte din e-mailadresse, der principielt ligger i klar tekst på din hjemmeside, hvis du benytter cgi'løsningen:


CyberCiy

Ligger din hjemmeside hos CyberCity, har du desværre ikke længere adgang til et cgi-formmailscript - cybercity meddeler, at den service er blevet stoppet.


StofaNet

Hvis din hjemmeside ligger på en stofanet-server, har du desværre ikke længere adgang til et cgi-formmailscript, den service er blevet stoppet.


Hvordan cgi-kaldet skal skrives, hvis din hjemmeside ligger hos en helt femte udbyder, må du finde svaret på på dennes support-side vedrørende cgi og mailformularer. Men kan du oplyse mig om en side hos udbyderne, hvor jeg kan læse om det, må du gerne informere mig.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen september 2004
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - scripts - Email via cgi fra hjemmesiden
Brugere lige nu: Antal aktive brugere
Home Mail