En ny HTML-side fra grunden

Indlæs andet indhold på denne side:

Regler vedrørende fil- og mappenavne på Nettet

Siden er opdateret 7. 2. 2009

En lille ting inden vi for alvor går i gang med at skrive hjemmeside: Efter at være blevet konsulteret af flere, som ikke kunne forstå, at deres hjemmesider ikke fungerede korrekt på Internet, selv om det altsammen virkede hjemme på egne harddiske, har jeg fundet grund til at præcisere reglerne for navngivning af filer til brug på Internet.

Hvis du vil være helt sikker på, at alle browsere kan finde ud af at hente dine sider og billeder m.m. og at alle servere og routere på Nettet kan håndtere forespørgsler til dine sider, er det vigtigt, at du respekterer disse ret simple regler:

Til navngivning af filer bør du kun bruge de små bogstaver a til z (IKKE de danske bogstaver æ, ø og å), tallene 0 til 9 og tegnene - (bindestreg) og _ (underscore).

I filnavne må heller ikke indgå ordmellemrum (space). Vil du adskille ord, er du altså nødt til at indsætte bindestreg eller underscore mellem ordene.

De regler, jeg her har opridset for navne på filer gælder for øvrigt også de mapper, du måtte ønske at oprette på din server for at holde styr på sider og billeder.

Vær i øvrigt omhyggelig med at mappestrukturen og filplaceringen i kladdeversionen på din egen harddisk svarer nøje til mappestrukturen og filplaceringen på din server på Nettet - ellers fungerer din side ikke på Nettet, selv om det virker fint, når du tester kladdeversionen på din egen harddisk.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen januar 2000
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - html - En ny HTML-side fra grunden
Brugere lige nu: 1
Home Mail