Tekstformatering i HTML

Indlæs andet indhold på denne side:

Man er næppe kommet ret langt i sit arbejde med at lave en hjemmeside, før behovet for at kunne styre skriftstørrelser, fonte, afsnit og overskrifter melder sig. Det er netop emnet for denne side.

Specielle tegn

Siden er opdateret 10. 12. 2005

Meget kan lade sig skrive ind i dit HTML-dokument direkte fra tastaturet. Men nogle specielle tegn kræver specielle koder, for at få forskellige browsere til at vise det korrekt. Der er nogle tegn, som man godt nok kan skrive direkte fra tastaturet, men de skal skrives i kode, hvis de skal vises på skærmen - f.eks. hvis du skal vise en html-kodes opbygning.

Jeg har her samlet et udvalg, hvor jeg både viser den aktuelle kode og til højre derfor det resulterende tegn i browservinduet:

Sådan kodes det : Sådan bliver resultatet : Sådan kodes det : Sådan bliver resultatet : Sådan kodes det : Sådan bliver resultatet :
& &   ordmelemrum © ©
&lt; < &raquo; » &reg; ®
&gt; > &laquo; « &trade;
&deg; ° &plusmn ± &micro; µ
&frac14; ¼ &frac12; ½ &frac34; ¾
&times; × &divide; ÷ &middot; ·
&sup1; ¹ &sup2; ² &sup3; ³
&iquest; ¿ &iexcl; ¡ &sect; §
&szlig; ß &#64; @

Koderne herunder er nødvendige, hvis du vil kunne nå også ældre browsere (før version 4) eller hvis du ikke benytter den normale vesteuropæiske tegnsætning iso-8859-1 eller utf-8.
&AElig; Æ &aelig; æ &Oslash; ø
&oslash; ø &Aring; Å &aring; å
&Eacute; É &eacute; é &Auml; Ä
&auml; ä &Ouml; Ö &ouml; ö
&Uuml; Ü &uuml; ü &aacute; á
&ntilde; ñ &agrave; à

Listen over koder er faktisk meget længere, men af pladshensyn har jeg valgt ikke at medtage flere her. En side med dem allesammmen vil du finde på siden med Specielle tegn i HTML.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Hjemmesideskolen januar 2000
Hjemmesideskolen
Du er her: Forsiden - html - Tekstformatering i HTML
Brugere lige nu: 1
Home Mail